donderdag 27 augustus 2015

Een nieuw avontuur begint (bijna!)

Zoals beloofd, een wat uitgebreider verslag over de aanstaande nieuwe avonturen van Mo en Es, dit keer in China, Tibet en Hong Kong.
Vorig jaar, volgens mij nog voor mijn reis naar Jordanië, stond voor mij de bestemming voor dit jaar al vast: China en Tibet. Daar had Mo ook wel oren naar, en na nogmaals aan Edwin gevraagd te hebben of hij écht niet naar China wilde, besloot ze met mij mee te gaan, gezellig!!

De reisorganisatie en datum hadden we al uitgezocht, dus op een koude zondag in januari togen we naar Leiden, waar in het Volkenkundig Museum de jaarlijkse Djoserdagen plaatsvonden. We hebben een kleine workshop fotografie gevolgd, natuurlijk de Azië presentatie gezien en een rondleiding over een klein gedeelte van de Azië tentoonstelling. Ook een aantal reisbegeleiders ondervraagd, wat zijn de insider-tips (kunst kopen in Xi'an) en uiteindelijk, toen ze bijna begonnen met afbreken, de reis geboekt.

Toen kon de voorpret echt beginnen, en wel meteen. Aangezien ze in China met stokjes eten, moeten we dat natuurlijk goed oefenen, en daar zijn we gelijk mee begonnen, sushi eten bij Shabu Shabu (ik weet het, dat is geen Chinees maar Japans, het ging ons om de stokjes). We hebben ons buikje rond gegeten, en vertrokken daarna ieder weer richting ons eigen stadje.

De dag erna schoot het bij Mo in haar rug, er werd gedacht aan een ernstige spierkramp, maar uiteindelijk hielp de neuroloog ieder uit de droom: het was wel degelijk een hernia! Een van de eerste dingen waarnaar geïnformeerd werd was natuurlijk of dit onze reis niet in de weg zou zitten, maar daar was hoogstwaarschijnlijk geen sprake van. Gelukkig heeft de goede man gelijk gekregen!

Er is een Pinterest bord aangemaakt (wat een supermedium is dat :D) waar we beide onze surfresultaten aan elkaar konden laten weten, de mailtjes gingen over en weer, en de site werd in de gaten gehouden; hoeveel medereizigers hebben we al? Een klein rondedansje toen het minimum aantal reizigers bereikt was heb ik wel gedaan, ik ben er sinds mijn Afrika-teleurstelling niet meer zo zeker van tot het magische aantal van acht bereikt is. En het aantal bleef kalmpjes aan stijgen, tot het maximum aantal van 20, en de reis dus vol zat.
Nog meer sites werden bezocht, tips opgeslagen en uitgevoerd (ducktape, goed voor van alles en nog wat), inpaklijsten bestudeerd en handigheidjes overgenomen.

En de vertrekdatum kwam alsmaar dichterbij, soms leek het onmogelijk traag te gaan, soms vlogen de weken voorbij, het mailtje voor het starten van de visumaanvraag overviel me een beetje, tijd zat nog toch, maar nee, eigenlijk niet! Gelukkig is ook dat goed gekomen, hebben we pas nogmaals met stokjes geoefend, bij Sumo dit keer (jaha, ook Japans!) en het visum kon overhandigd. Wat globale plannen gemaakt, wat willen we echt niet missen, en 1 besluit in ieder geval door mij genomen, ik zal een VPN aanschaffen, de Grote Muur wil ik zeker zien, maar de Great Firewall liever ontlopen. Het andere blog bleek toch niet zo fijn te werken op de tablet, dus een alternatief gezocht en gevonden, er is een app van Blogger, en na wat tests blijkt dat prima te werken, alleen de link naar Facebook moet achteraf aangezet worden op de site, maar kniesoor die daarop let.

Maar nu is het dan echt bijna zo ver, nog even en we kunnen op 2 handjes tellen, en komt het allemaal wel heel snel dichtbij. De reisgenoten zijn bekend, voorstelmailtje gestuurd, en de tickets geprint, 23 uur van tevoren kunnen we inchecken, maar misschien toch al wat eerder proberen, we vliegen namelijk van Frankfurt naar Beijing in een Airbus A380, en ik zou best heel graag op het bovendek willen zitten :D
Boeken op de e-reader gezet, geheugenkaartjes gewist zodat er genoeg nieuwe foto's gemaakt kunnen worden, binnenkort kan de tas gepakt worden en dan zijn we er helemaal klaar voor

Het volgende avontuur van Mo en Es kan beginnen!

2 opmerkingen:

Sandra zei

Dat klinkt allemaal heel goed! Ik wens jullie alvast een hele fijne reis en ik ga jullie volgen!

Petra De Vroege zei

spannend!!!!